Ez a honlap cookie-kat használ, melyek segítenek a minőségi szolgáltatásban. A honlap használatával Ön elfogadja, a cookie-k használatát.

A megfelelő nyílászáró kiválasztása nehéz feladat, hiszen hosszú évekig élhetünk együtt döntésünkkel, de az alábbi ismérvek segíthetnek megkönnyíteni helyzetünket.

Milyen széles legyen a profil?

Minél szélesebb, annál jobb! Minimum 70 mm-es beépítési mélységű profilokkal dolgozunk, melyek magasabb használati értéket képviselnek, jobb a hő- és hangszigetelési értékük. Válassza Fenstherm Brill (70 mm), Fenstherm Future (76 mm), vagy Fenstherm Prémium (90 mm) termékünket!

Mit jelent a profil kategóriája?

A profilokat falvastagságuk alapján A-, B- vagy C kategóriába sorolják. A legjobb választás az "A" kategória, ahol az EU szabvány szerint (MSZ EN 12 608) a külső falvastagság 3 mm. A B- vagy C kategóriás nyílászárókat középmagas épületekhez ajánljuk, a magasabb létesítményekben ugyanis erősebb a szélterhelés, így oda az A kategória a megfelelő. A vastagabb profilnál a hegesztett sarkak szilárdsága is erősebb, így biztosabb a működtetés.

Hány kamrás nyílászárót válasszunk?

Az általunk forgalmazott nyílászárók minimum 5 légkamrával rendelkeznek, amelyek azért jók, mert elég hely van a merevítővas beépítésére. Pont ugyanezért, ha rosszul tervezett profilt választunk, a magas kamraszám miatt nem tudják beépíteni a merevítővasat, elgyengül a termék. Egy jó profillal növelhetjük nyílászáróink élettartamát, jobb hő- és hangszigetelést nyerhetünk. Válassza Fenstherm Brill (5 kamra), Fenstherm Future (5 kamra), vagy Fenshterm Prémium (6 kamra) termékünket

Mire jó a merevítés?

Az acél merevítés vastagsága a jobb használati érték garanciája! A műanyag merevítés gyengíti a terméket, míg az acél lehetővé teszi, hogy a nyílászárók ellenálljanak a szél nyomásának. Profiljaink tűzihorganyzott acélmerevítést tartalmaznak mind a tokban, mind szárnyban, amely vastagsága 1,5 mm (a tűzihorganyzás mértéke pedig az MSZ EN ISO 1461:2009 szabvány szerint 35-45 mikrométer), ezáltal stabilizálja és erősíti őket. Bármely termékünket is választja, az acélmerevítés alapfelszerelés!

Milyen legyen az üvegezés?

Minél kisebb egy üveg Ug értéke, annál jobb hőtechnikai tulajdonságokkal bír. Ez az érték a hőátbocsátási tényező, mértékegysége a W/m2K. Termékeink alap üvegezése két rétegű, 4/16/4 rétegrenddel, amely két darab 4 mm-es edzett üveget jelent, közötte 16 mm-es argon gáz töltetű légréssel, alap értéke pedig 1,0 W/m2K. Az üvegezés belső oldalára fém-oxidos bevonatot hordanak fel, amely visszaveri a kívülről és a belülről érkező hő egy részét, ezáltal javítja a hőtechnikai értékeket. Laboratóriumi mérések alapján a rétegek közötti argon gáz szökése 10 év alatt is olyannyira elenyésző (2-3%), hogy a hőtechnikai értékeket nem befolyásolja.
Bármely profilunkba kérhető a három rétegű üvegezés, amellyel akár 0,5 W/m2K érték is elérhető!

Az üvegezés rétegrendjéhez kapcsolódik a léghanggátlás is. Ha valaki egy forgalmas út mellett, vagy nagy zajterheléssel járó környéken (például üzemek mellett) lakik, és szeretné nyílászáróit kicserélni, mindenképpen a háromrétegű üvegezést javasoljuk, hiszen ennek léghanggátlásával kivitelezhető a csendes otthon idillje.

Milyen legyen a légzárás?

Az Európai Unió által kidolgozott szabvány szerint (MSZ EN 1026 12207) a 4. osztályú termék a legmegfelelőbb (a magyar szabvány alapján pedig az L1). A laboratóriumi vizsgálatok során negatív és pozitív nyomáskülönbségeket mérnek a viszgált nyílászárókon, majd az így kapott értékeket alapján osztályba sorolják őket. A 4. osztályú termék pl. tökéletes egy vízparti ingatlan mellé, ahol a nyílászáró minimum a 3. emeleten található (nagyobb szélerősségnek van kitéve), és nem ritka az akár 80 km/h-ás szélsebesség, mégis légzárása kifogástalan.

Milyen legyen a vízzárás?

A vízzárás nem más, mint a csapadék átjutásának mértéke - minél magasabb egy nyílászárónál ez az érték, annál jobb! Az MSZ EN 1027 12207 szabvány szerint termékeink 8A, illetve 9A besorolásúak, amely különlegesen jó vízzárást jelentenek. Ezt a besorolást ajánlják például  nagyon magas (30 m) épületek homlokzatára, ahol a nyílászáró ki van téve a környezeti hatásoknak (nagy a szélerősség, és nincs lehetőség a csapóeső elleni védekezésre).

Milyen legyen a szélállóság?

Laboratóriumi körülmények között a termékeket nagy nyomáskülönbségeknek, és extrém szélerősségnek teszik ki (150-180 km/h). A szélállóság értékét pedig aszerint osztályozzák, hogy mikor jön el a terméknél az a pont, ahol a szélerősség hatására a szerkezet, vagy annak valamely része deformálódik, törik, behajlik. Termékeinket C2-es közepes, és C3-as különleges szélállóságú osztályba sorolhatóak. A közepes szélállóság kiválóan alkalmas a családi házakhoz, a C3-as pedig olyan épületekhez ajánlják, ahol a homlokzati nyílászáró minimum a 4. emeleten található, és nincs lehetőség védekezni a környezeti hatások ellen.


 

Céginformációk

SUDÁR ABLAKRENDSZEREK Kft.

Cím: 7000 Sárbogárd, Ady Endre u. 168
E-mail: info@sudarablakrendszerek.hu
Telefon: +36(25)462-078
Mobil: +36 (20)216-7202; +36 (20)533-0833
Fax: +36(25)462-078

Általunk támogatott események

  • Cross Majális, Székesfehérvár
  • Tuning találkozó, Sárbogárd
  • Nagyközségi Sport Club, Sárosd
  • Szabadegyháza SC, Szabadegyháza
  • Papföldi gyereknap
  • Fogathajtás, Sárbogárd
  • Tinódi Szüreti Mulatság, Sárbogárd
  • Aratóbál, Pusztaegres